Het sieraden atelier

Het sieraden atelier, wat is het verschil met een juwelier?

 

Er zijn een hoop mensen die erg gek zijn op sieraden. Sieraden geven velen een bepaald gevoel, ze helpen je bij het presenteren van jouw outfit. Maar niet alleen dat, sieraden presenteren daarnaast jouw persoonlijkheid. Ze stralen uit wat voor een soort persoon jij bent, en daarnaast kunnen sieraden voor jezelf ook een grote emotionele waarde hebben.

sieraden

Veel mensen kopen hun sieraden bij de juwelier, veel mensen die gek zijn op sieraden zijn soms nog onbekend met de term ‘’sieraden atelier’’. Best gek, want voor veel mensen die van sieraden houden zou dit een van hun favoriete plekken kunnen worden. Maar wat is een sieraden atelier, en wat is het verschil met een juwelier?

Wat is een sieraden atelier?

 

Een sieraden atelier is een plek waar sieraden op maat worden gemaakt. Wanneer jij een bepaald droomsieraad in gedacht hebt, en je wilt je droom verwezenlijken, dan kun je terecht bij het sieraden atelier. Je kunt hier aangeven hoe het sieraad er precies uit moet zien, welke materialen je wilt dat er gebruikt worden en zo wordt er een uniek sieraad gemaakt dat alleen jij hebt. Het sieraad past alleen bij jou.

sieraden
design sieraden
sieraden

Een sieraden atelier doet niet enkel aan het maken van sieraden, een sieraden atelier kan ook sieraden nieuw maken, vermaken of herontwerpen. Wanneer je bijvoorbeeld een sieraad hebt dat niet meer in staat is om te functioneren, of je wilt het hebben op een andere manier, dan kan een sieraad worden herontwerpen. En wanneer een sieraad niet meer functioneert, dan kan er gekeken worden naar wat er mogelijk is om het sieraad weer tot leven te brengen. Het maakt niet uit wat jouw wensen zijn, je kunt voor al je wensen wat sieraden betreft bij het sieraden atelier terecht.

 Wat kost het?

 

Wat het kost? Dat is een moeilijke vraag om te beantwoorden. Net als de prijs voor ieder sieraad verschilt bij de juwelier zal ook de vraagprijs voor iedere behandeling per sieraad, of het maken van een sieraad verschillen. Het is dus lastig om een kant-en-klaar prijskaartje te plakken op een sieraden atelier. Het hangt er ook helemaal vanaf om wat voor een soort materialen het gaat.

diamond
juwelier

Het verschil tussen een sieraden atelier en een juwelier.

 

Wat is het verschil tussen een sieraden atelier en een juwelier? Een sieraden atelier levert vooral maatwerk, terwijl een juwelier vaak enkel kant-en-klare sieraden aanbied. Een juwelier maakt vaak geen sieraden op maat en legt hier al helemaal niet de focus op binnen het bedrijf. Een juwelier koopt sieraden in en verkoopt ze aan de liefhebbers van sieraden. Een sieraden atelier richt zich er hoofdzakelijk op om iets nieuw te creëren voor mensen.