Handgemaakte sieraden

Handgemaakte sieraden, wat is de meerwaarde van handgemaakt?

 

Sieraden zijn onder veel mensen nog altijd een geliefd goed. Sieraden geven die extra uitstraling aan je outfit en geven je een bepaald gevoel waardoor jij je soms onoverwinnelijk voelt. Het straalt jouw persoonlijkheid uit en het geeft die finishing touch aan hetgeen dat jij draagt. Nog altijd worden veel sieraden handgemaakt. Maar wat is nu precies de meerwaarde van deze handgemaakte sieraden?

sieraden

Handgemaakt sieraden.

 

Zoals de naam al doet vermoeden zij handgemaakte sieraden gemaakt met de hand. Dit wordt vaak gedaan door specifieke merken of designers. Handgemaakte sieraden worden door veel mensen gezien als speciaal, maar waarom is dat zo?

Handgemaakte sieraden zien er voor sommige mensen uit als gewone sieraden die ook in een fabrieksproces worden geproduceerd. Echter, het is bij veel handgemaakte sieraden toch echt wel te zien dat ze daadwerkelijk met de hand zijn gemaakt. De uitstraling en vorm van het werk zijn hier vaak in terug te zien.

Daarnaast is het bij handgemaakte sieraden vaak ook de kwaliteit waar veel mensen naar verwijzen. Is het zo dat handgemaakte sieraden per definitie beter zijn dan fabrieksgeproduceerde sieraden? Het simpele antwoord is nee. Dit licht echter ook aan het productieproces en het merk. Het ene merk is qua productieproces en kwaliteit van de sieraden beter dan de andere, het hangt er dus puur vanaf hoe een bepaald merk het voor elkaar heeft wat kwaliteit betreft. Het is vaak wel zo dat je bij handgemaakte sieraden altijd wel kunt rekenen op kwaliteit. Dit komt omdat er bij dit soort sieraden per sieraad vaak meer zorg is toegewijd. Er is aandacht voor de structuur en afwerking van het sieraad. Daar is kwaliteit bij dit soort sieraden nooit echt een probleem.

Handgemaakt sieraden
Handgemaakte

Er zijn ook genoeg mensen die puur waarde hechten aan het fenomeen ‘’handgemaakt’’. Net als bij kleding heeft dit bij sieraden toch een speciaal gevoel wanneer je weet dat sieraden handgemaakt zijn. Het geeft anderen mensen niet per definitie een bepaald gevoel of een bepaalde indruk, maar bij jou kan dit wel een grote toevoeging geven wanneer je dit soort dingen weet over jouw outfit.

Handgemaakte sieraden zijn eerlijk

 

Daarnaast zijn handgemaakte sieraden altijd eerlijk. Je weet waar jouw sieraden vandaan komen. Je koopt iets waarvan je weet dat de omstandigheden tijdens het proces van het maken van het sieraad eerlijk zijn verlopen. Bij kleding is dit altijd wel een onderwerp voor discussie, bij sieraden komt dit gek genoeg niet vaak ter sprake maar de omstandigheden zijn bij veel merken niet veel anders.

Het is voor sommigen ook belangrijk dat er eerlijke sieraden worden gedragen, en bij handgemaakte sieraden weet je dan ook zeker dat jouw sieraden eerlijk zijn.

Sieraden