Is het tijd om de verlovingsringen te gaan kopen? Van harte gefeliciteerd! Het voorbereiden op het aanzoek is uiteraard een spannende tijd vol met enthousiasme en romantiek. Ondanks de vlinders in je buik, wil je voor zorgen dat je je hoofd erbij houdt, want een verlovingsring is meestal een aanzienlijke uitgave. Als je goed voorbereid te werk wilt gaan, dan is dit artikel voor jou. We geven je de beste tips voor het vinden van de perfecte verlovingsring voor je geliefde.

Bepaal de vorm die je graag wilt

Bij het uitzoeken van een verlovingsring, zou het handig zijn om ongeveer te weten wat jouw verloofde leuk zou vinden. Zo kun je kiezen voor ronde slijpvormen, die vaak het hoogst gesprijsd zijn, terwijl peer en marquise minder duur zijn. Voordat je de verlovingsring gaat kopen, bestudeer de verschillende slijpvormen en houd één of twee favorieten in gedachten.

Kies een metaal voor de ring

Bij het kiezen van de metaal voor de ring kun je onder meer kiezen voor geelgoud, witgoud, zilver of platina. Bovendien zien we in de laatste jaren dat roségoud een populaire keuze is voor een fris, modern alternatief. De keuze metaal hangt grotendeels af van je budget; hoewel platina heel veel lijkt op zilver, is platina aanzienlijk duurder in aanschaf, omdat het een grotere dichtheid heeft en zeldzamer is. Houd er bovendien rekening mee dat sommige metalen gemakkelijker krassen dan andere, dus kies wat het beste past bij de levensstijl van jouw geliefde. 

Laat de ring goed opmeten

Voordat je investeert in de verlovingsring, zorg ervoor dat je allebei je ringvinger goed opmeet. Je wilt natuurlijk vermijden dat je geen ring aanschaft die je bloedsomloop afsnijdt of zo los zit dat hij eraf kan vallen! Het is belangrijk dat de ring strak zit, maar tegelijkertijd comfortabel aanvoelt. Mochten jullie van plan zijn elkaar te verrassen en niet samen op zoek gaan naar een verlovingsring, dan kunnen jullie ook alleen de maat laten opmeten bij een juwelier. 

Bekijk online, maar koop in het echt 

Wil jij eropuit gaan om een prachtige ring te kiezen voor je verloofde? Kijk dan bij de ringenspecialist bij jou in de buurt! Zoek op Juwelier Rotterdam voor meer informatie. Bij Brunott ben je aan het juiste adres voor al jouw vragen en fantastische ringen in verscheidene vormen, met diverse soorten metalen en stenen. Hier ontdek je een schat aan tijdloze klassiekers en opvallende pronkstukken. Brunott nodigt je graag uit in de winkel om de collectie trouwringen en verlovingsringen te bekijken, zodat je de volle aandacht kan geven aan een aankoop die het verdient!