De ring van goud wordt al eeuwen gedragen als symbool van liefde, kracht en status. Goud is een tijdloos en trendy accessoire dat zowel door mannen als vrouwen gedragen kan worden. Gouden ringen zijn er in allerlei soorten, zoals de tijdloze ring of de statement ring. Een volledig gouden ring of eentje met mooie stenen of diamanten erin? Alles is mogelijk in combinatie met een gouden ring. Een ring van goud is natuurlijk prachtig voor een verloving, maar ook als verjaardagscadeau, voor het afstuderen of voor een andere gelegenheid. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De geschiedenis van de ring van goud

De geschiedenis van de ring van goud gaat terug tot de oudheid. Ringgoud wordt al eeuwenlang gedragen als symbool van liefde, macht en status. De Egyptenaren waren enkele van de eerste mensen die gouden ringen begonnen te dragen. Zij geloofden dat de gouden ring magische eigenschappen had en geluk zou brengen aan de drager. Ringgoud was ook populair bij de Grieken en Romeinen. In die tijd werden ringen vaak van brons of ijzer gemaakt en konden alleen welgestelde mensen het zich veroorloven gouden ringen te dragen.

5 manieren om een ring van goud te stijlen

  1. De klassieke look: Een ring van goud is de perfecte manier om wat glamour toe te voegen aan een klassieke look. Een eenvoudige jurk of outfit kan worden opgewaardeerd met een mooie gouden ring.
  2. De boho look: Gouden ringen zijn ook erg populair in de boho stijl. Ze voegen een vleugje luxe en elegantie toe aan een ontspannen en casual look.
  3. De edgy look: Gouden ringen kunnen ook gedragen worden in een edgy look. Combineer ze met gedurfde en gewaagde outfits voor een on-trend stijl.
  4. De vrouwelijke look: Een gouden ring is de perfecte manier om een vleugje vrouwelijkheid toe te voegen aan elke outfit. Een mooie jurk of rok staat prachtig met een delicate gouden ring.
  5. De professionele look: Een ring van goud is ook het perfecte accessoire voor een professionele look. Hij voegt verfijning en stijl toe aan elke outfit.

Ring van goud kopen

Als het gaat om het kopen van een ring van goud, zijn er veel opties beschikbaar. Je kunt een ring van goud kopen bij een juwelier, maar er zijn ook veel online winkels die gouden ringen verkopen. Online winkels hebben vaak een grotere variëteit aan ringen dan juwelierszaken. Dit betekent dat je de perfecte ring voor jou kunt vinden, ongeacht wat je stijl is. Online winkels hebben vaak lagere prijzen dan juwelierszaken. Dit betekent dat je een ring van hoge kwaliteit kunt krijgen voor een goede prijs. Als je niet tevreden bent met je ring van goud, hebben de meeste online winkels een retourbeleid waarmee je de ring kunt terugsturen voor een terugbetaling of ruilen voor een andere ring.