Heb jij binnenkort een leuk feestje met de feestdagen? Het is dan wel belangrijk om er goed uit te zien. Zeker vrouwen vinden het fijn om zich op te doffen, mooi op te maken en een schitterende outfit uit te kiezen. Wil jij niks aan het toeval overlaten? Denk dan ook vooral aan de sieraden die bij je outfit horen. Welke oorbellen, ringen en armbanden passen mooi bij de verschillende outfits die je draagt tijdens Kerst? In dit artikel lees je er alles over. 

#1 Het feest van werk 

Je hoort vaak dat vooral met het feest van werk de mensen het meeste hun best doen. Je wil geen flater slaan tegenover je collega’s. Zoek daarom de perfecte balans tussen overdressed en underdressed. Je wil wel maandagochtend zonder rode wangen in de Zoom call verschijnen. 

Let op het thema

Lees de uitnodiging heel goed door. Is er een thema verbonden aan het feest? Onderzoek dan wat dit thema precies inhoudt. Lees tijdschriften, vraag het aan je vriendinnen of moeder. Het feest van werk staat niet voor niets op de eerste plek in dit blog artikel. 

Goud of zilver 

Sieraden zijn belangrijk om je outfit af te maken. Maar hoe laat je die nu bij je outfit passen? Je kan kiezen voor goud of zilver. Het ligt natuurlijk aan de gelegenheid. Is het een black tie gala? Dan past goud uitstekend. Bij een informeel teamuitje past zilver misschien weer net iets beter. De armbanden, ringen en oorbellen moeten ook wel bij jouw karakter passen. Probeer hier een perfecte mix in te vinden. 

#2 Het familiediner 

Het familiediner is vaak wat informeler dan het feest van werk. Althans, dat ligt helemaal aan hoe jouw familie graag Kerst viert. Laten we ervan uit gaan dat je lekker op je gemak bij de familie aan tafel schuift. Je mag dan helemaal jezelf zijn. Kies de outfit waar jij je lekker in voelt en laat je sieraden daarmee matchen. Armbanden, ringen en oorbellen mogen dus ook helemaal het model zijn waar jij je goed bij voelt. 

#3 De Kerstmis 

In de kerk wil je liever niet opvallen. Het kan dan mooi zijn om een beetje sobere sieraden uit te zoeken die eventueel zijn ingelegd met een edelsteen. Denk hierbij aan jade, smaragd of kwarts. Er zijn zoveel kleuren stenen en dus goed te combineren met elke outfit. Bij wit of zwart staat eigenlijk alles mooi. Ga dus niet voor te extravagant tijdens deze ingetogen gelegenheid. 

#4 Avondje uit met vriendinnen 

Ben je met vriendinnen een weekend weg en hebben jullie een nachtje in een hotel geboekt? In een restaurant wil je er wel tiptop uitzien. Ook hier geldt dat je de balans moet vinden tussen een stralende verschijning en iets waar jij je lekker in voelt. Want dan straal je het meest. De sieraden zullen dan nog beter bij je passen. Let er op dat je jezelf niet helemaal volhangt met armbanden, ringen en oorbellen. Overdaad schaadt! Dat geldt ook voor je kerst outfit.